Der er mange ting der er vigtige at tænke over hvis du har eller har tænkt dig at få kæledyr. Særligt hvis du skal have et kæledyr fra de er helt små, så som killinger eller hundehvalpe, er der mange vigtige ting at tænke over når du skal opdrage dit kæledyr, og sørger for det er sundt, raskt og har det godt.

Nogle ting du kan gøre for dit kæledyr

Hvis du rigtig vil forkæle dit kæledyr kan du købe dem noget legetøj, en seng, eller noget andet at have lege med og have det godt med. Hvis du har en kat kan du f.eks. købe dem et klatretræ, som din kat kan have rigtig stor glæde af, og hvis du har flere katte kan de lege sammen og socialiserer på kattetræet. Et kattetræ er også en kæmpe fordel for dine møbler, særligt hvis du har inde katte, da katte elsker at sove på og kradse i træet. Derved undgår du at din kat kradser og fælder i alle dine møbler.

Alle ved at hunde elsker hundelegetøj, og det er en rigtig god ide at købe legetøj til din hund, hvis du gerne vil forkæle dem. Der findes rigtig mange forskellige slags legetøj til hunde, så afhængig af din hunds temperament og størrelse kan du vælge lige præcis det legetøj, der passer til din hund. Alle disse tænk kan du også sagtens tænke over når dit kæledyr er helt småt – killingen og hvalpe drage også rigtig meget glæde af klatretræer og legetøj.

Foder og træning er vigtigt for hvalpe

Kost er rigtig vigtigt for alle kæledyr, og særligt for små kæledyr som killinger og hvalpe. Ligesom med mennesker er de første år de vigtigste, og det er rigtig vigtigt at dit kæledyr får noget ordentlig foder, så det kan vokse ordentlig og få tilstrækkelig næring og vitaminer. Kost kan også have stor indflydelse på dit kæledyrs helbred når det bliver ældre, så det er vigtigt du ændre hvilken kost dit kæledyr får med alderen.

Særligt med hvalpe er det også vigtigt at de modtager træning når de er helt små. Du kan få hjælp med hvalpetræning mange steder, eller også kan du forsøge dig selv med at træne din hvalp. Uanset så er det værd at lægge arbejde i træningen, så du får en velopdragen og dejlig hund til dit hjem og din familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vi anbefaler

Sneglekantssæt

fra Zinbakken.dk